Şırnak Haber

   

Anasayfa   I   İletişim   I   Şikayet Dilek   I   Açılış sayfası yap   I    Sık kullanılanlara ekle  

   

 TOKİLERİN KURA ÇEKİM TARİHİ BELİRLENMELI ARTIK     MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...    MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.    MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...    MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.    “TEFECİLER VE TEFE TÜFE ÜZERİNE…!”EDİ BESE…!    FİNAL FARKI...  

 
   
 
        Güneydoğu
        Türkiye
        Dünya
        Politika
        Ekonomi
        Eğitim
        Spor
        Sağlık
        Bilim Teknoloji

 

 

        Çok Okunalar

  TOKİLERİN KURA ÇEKİM TARİHİ BELİRLENMELI ARTIK

  MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

  MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...

  MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...

  MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

 

 

TMK mağduru Ailelerden süresiz eylem

 

5.6.2010 05:19:58

TMK mağduru çocukların aileleri, 3 günlük oturma eylemini, çocukları bırakılıncaya kadar süresiz yapma kararı aldı.

 

 

 

Çocuklarının serbest bırakılması için 'Adalet'e seslenen TMK mağduru çocukların aileleri, çocuklarının sürgün edildiği haberinin ardından yapacakları 3 günlük oturma eylemini, çocukları bırakılıncaya kadar süresiz yapma kararı aldı.

 

Bu sabah TMK kapsamında tutuklanan çocukları ile görüşmek için Diyarbakır E Tipi Cezaevi'ne gelen aileler, çocuklarının sürgün edildiği haberi karşısında şoka girdi. Ailelerine ve avukatlarına herhangi bir bilgi verilmeden, yaşadıkları hak ihlallerine karşı çıkardıkları isyan nedeniyle Adalet Bakanlığı'nın talimatıyla 8 ayrı cezaevine sürgün edilen çocuklar, sabah saatlerinde cezaevinden çıkarılarak gönderildikleri cezaevlerine götürüldü. Çocuklardan 7'si Malatya, 4'ü Adıyaman, 3'ü Elazığ, 5'i Muş, 2'si Bitlis, 4'ü Siirt, 4'ü Mardin, 2 kişi de Midyat cezaevlerine gönderildi. Tam da ailelerin bugün çocuklarının serbest bırakılmasına ilişkin cezaevi önünde 3 gün boyunca yapılacak olan oturma eylemine denk gelen sürgün kararına tepki gösteren aileler, yapacakları eylemi çocukları serbest bırakılıncaya kadar süresiz oturma eylemi yapma kararı aldı. Cezaevi önünde duygulu anlar yaşanırken, çoğu kadın gözyaşlarına boğuldu. Çocuklarının nerelere gönderildikleri duyurusunu can kulağıyla dinleyen aileler, çocuklarının verildikleri yerlere nasıl gidecekleri konusunda düşünceli. Cezaevi önünde çadır kuran aileler, konuya ilişkin basın açıklaması yaptı.

'CEZALAR KABUL EDİLEMEZ'

43787Aileler adına açıklamayı okuyan BDP Diyarbakır yöneticisi Burhan Karakoç, çocukların Newroz'da kendi giysilerini yaktıkları gerekçesiyle "Havalandırma cezası", "Sosyal etkinlikten men" ve "Top oynama etkinliğinden mahrum bırakılma" şeklinde disiplin cezalarına çarptırıldığını söyledi. Ardından isyan çıkardıkları gerekçesiyle idare tarafından 3 günlük "Odaya kapatma" cezası verildiğini ve haklarında soruşturma açıldığını hatırlatan Karakoç, "Bu cezalar bizleri kaygılandırmakta ve çocuklarımızı ise etkilemektedir. Çünkü ergenlik döneminde olan bu çocukların daha çok havaya, daha çok oyuna, daha çok sosyal etkinliklere ihtiyaç duydukları dönemde, cezaevlerinde tutuklu kaldıkları yetmiyormuş gibi bir de tek kişilik hücrelere konularak, tecrit dahi çeşitli cezalarla bu hakları da ellerinden alınmaları kabul edilecek gibi değildir" dedi.

'YASAL DÜZENLEME YAPILINCAYA KADAR OTURACAĞIZ'

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek'in "Aslında bunlar çocuk değildir" açıklamasına tepki gösteren Karakoç, açıklamanın kendilerini kaygılandırdığını ve gerekli yasal düzenleme yapılıncaya kadar oturacaklarını söyledi. Karakoç açıklamasında, "Bazı köşe yazarlarının yazıları ve televizyon kanallarında çıkan haberler, yapılan tartışmaların konusu kamuoyunda taş atan çocuklar olarak bilinen TMK mağduru çocuklar iken, İstanbul'da bir toplu taşıma aracında atılan Molotof sonucu yaralanan daha sonra vefat eden Serap Eser'i abisinin ve ailesinin yaşadıkları acıyı gündemleştirmeleri, bu çocuklarla birlikte anılmaları olaylara samimi yaklaşmadıklarını ortaya koymaktadır" dedi. Karakoç, "Bu ailenin acılarını bizler de paylaşıyoruz. Aynı zamanda Ceylan Önkol, Uğur Kaymaz, Enes ata ve 408 çocuğun ailesinin yaşadıkları acıyı da paylaşıyoruz. Acılar yarıştırılmaz, acılar paylaşıldıkça sorunlar çözülür diyoruz. Acılarımızı yarıştırırsak bizim acılarımız çok daha büyüktür" dedi.

'İLLE DE İSYAN MI ÇIKARALIM'

Ardından konuşan Çocuklar İçin Adalet Girişimi Sözcüsü Arif Akaya, çocukların sürgün edilmesine tepki göstererek, "Yasal düzenleme çıkarılana kadar eylemimize devam edeceğiz. Çocukların yeri okul olması gerekirken, cezaevlerinde kalıyorlar. Bu da yetmiyormuş gibi sürgün ediliyorlar. Bu ahlaksızlıktır. İlle de isyan mı çıkarmamız gerekiyor" dedi.

Ailelerin cezaevi önündeki bekleyişleri sürerken, aileler yasal değişiklik çıkarılıncaya ve çocukları serbest bırakılıncaya kadar, cezaevi önünde süresiz oturma eylemi yapma kararı aldı./DİHA

 

 

        

Bu habere 0 adet yorum yapıldı.

   Diğer Başlıklar

  BARIŞA DAHA YAKINIZ 29.9.2010
  TMK mağduru Ailelerden süresiz eylem 5.6.2010 05:19:58
  SİLOPİ KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ HALK OYUNLARI ŞAMPİYONU OLDU 1.3.2010 00:58:16
  BİLİNÇSİZ BİLGİSAYAR KULLANIMININ DOĞURACAĞI SONUÇLAR 3.8.2009 12:10:14
  TÜRKİYE'NİN İLK BİLİM MERKEZİ'NİN PROJE İHALESİ YAPILDI 24.3.2009 12:51:43

        Yorumlanan Haberler

 

        Şırnak'ta Hava Durumu

ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU  ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU  ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU

 

        Yararlı Linkler

T.C.Kimlik Numarası

Emekli Sandığı İşlemleri

Vergi Kimlik No.

SSK İşlemleri

BAĞKUR İşlemleri

Resmi Gazete

 

        Site İçi Arama

 

        Ziyaretçi Sayımız

2337960

 

 
 
 
 

 

Gelişen Şırnak Haber

Adres: Atatürk Mah. Bayındırlık Eski Binası Tel-Faks :+90 486 216 58 88 Merkez / ŞIRNAK - Türkiye
© Copyright Şırnak Haber 2004 Tasarım:Faruk GÜNEŞ

Şırnak Haber